!! Live.Love.Laugh !!

Friday, November 26, 2010

Home » » Tips langsing

Tips langsing

Potong buah-buahan yg korang suka dlm potongan kecil utk menggantikan snek yg tidak sihat
dlm diet korang tu..aku jugak pun

Pilih roti gandum penuh, bg korang yg menggemari roti la.

Hindari mknan yg mengandungi lemak melebihi 10 peratus. Baca dahulu kemasan label mknan.

Bawa botol air minuman berisi air putih ke mana pun korang pigi utk mengelakkan dehidrasi, serta mengelakkan dr memilih minuman manis @ bersoda ketika rasa kehausan.

Pastikan ada snek sihat di antara lunch & dinner utk mengelakkan mengambil
mknan berlebihan.

Cari teman yg mempunyai matlamat diet sihat utk bersama2 mengamalkan diet.

Amalkan olahraga agar tubuh tetap langsing & fit. Keja2 rumah pun kira olahraga jugakkan.


P/S motivasi ni utk diri aku jugak tu..hakhakhak

* Kredit utk Kelab Diet Mingguan Wanita


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

6 Cupids ❤:

Just said...

Thanks for the tips... gud luck to u but sia ni mmg nda ikut punya tu.. pemalas ba! kikiki..

❤ Baby Yats ❤ said...

@Just urwelkam..tu la ba ni kunu just buat utk motivasi diri sendri ba ni...hahahahaha

Wanzi said...

wahhh ini tips yg baik untuk turunkan berat badan... terima kasih sudi kongsi tips ini....

StellaClaire-Richard said...

Nice! Thanks for sharing this!

❤ Baby Yats ❤ said...

@Wanzi sama2 wanzi :)

❤ Baby Yats ❤ said...

@StellaClaire-Richard urwelkam...ngee

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails