!! Live.Love.Laugh !!

Saturday, October 30, 2010

Iphone 4 VS Besta CD516M


aku keliru lagi...mana 1 harus ku pilih.....Klu boleh aku mau kedua2nya mcm tamak la pulak..

Tp aku kena buat keputusan pilih 1 antara 2...

 Iphone 4 ( menang gaya la klu ni )

CD516M 
( byk ilmu aku dpt bulih blajar asing cam korea & jepun lg..ngeee )

arghhhhhhhh tension....tension..tension....aku...

mkin aku perlu listdown apa kelebihan & kekurangan 2 benda ni kan...hehehe





Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Thursday, October 28, 2010

aWaRd laGi


1. Anda rsee blogg anda kacak x ?

Ntah la tak tau pulak...sapa kata kacakk..angkat tangan...huahuahuahua

2. Tlg bgi award niy jugak kat 3 org kwn yg awk rse blog dyorg cantekk .. bole ?


3. Ucapan anda ?

Sekali lagi aku diberikan award...ngeh3....thanks to adik Nana bcoz beri penghargaan ni...huahahahaha





Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Wednesday, October 27, 2010

Aku di tagged



"Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things,
facts, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to
tag the person that tagged you. If i tagged you, It's because i want to know more about you."


Thanks to Mazeer aka YB,C3kz H!kmah & Princess Kitty bcoz tag me in this...


This is 25 things about me...byk oooooooo (adidi...mataiiiiiiiii)

  1. Bajau + Brunei.
  2. I have 3 stepsister & 1 stepbrother.
  3. I'm 29years old oredi...
  4. Hot mama..ngeh3
  5. Now i'm stay in KK Town.
  6. I'm married ok...
  7. I love my family.
  8. I also love hang up with my family every weekend.
  9. Have 1 daughter only like me...hehehe
  10. I'm fully house wife.
  11. I like 2 eat Chinese & Western food.
  12. I also like carrot juice.
  13. I like shopping.
  14. I like watching movies.
  15. I'm stubborn.
  16. I'm hot temper k...
  17. I'm friendly jugak la.
  18. Love blogging.
  19. Still learning to be great a blogging.
  20. Crazy about kaler pink.
  21. I hate hypocrite.
  22. I hate to be cheated.
  23. I can't swim...hahaha
  24. I can't drive...uwaaaaaaaa
  25. But I have wonderful life.....
Done

I wanna take some friends here

    Lina 
    Stella 
WSB 
Just 








Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Monday, October 25, 2010

aYam maSak bElacaN



siap..resepi aYam maSak bElacan

akhirnya siap jugak resepi yg aku bru blajar td ni...kredit utk Lina sbb bermurah ati berkongsi
resepi ngan aku...

terima kasih...terima kasih...ngeh3


amacam lina... bulih kah ni??? : P







Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Sunday, October 24, 2010

aYam rEmpaH 5

 hari ni lepak kat rumah ja...jd ada masa terluang tu aku awal la masak utk dinner mlm ni...walaupun agak simple tp sedap tau...cuba tinguk...

 ayam mentah..aku biasa beli kepak ja

chinese mushroom klu suka bulih tambah kacang peas & baby corn

perencah rempah lima Maggi

mudah ja bhn2 nya bg org malas seperti aku..hahaha

hasilnya

tara...sedap tau...


selamat mencuba semua....hehehe






Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Thursday, October 21, 2010

Kenangan


gambar ni aku ambik masa aku balik kg raya baru2 ni...tgh belek2 gambar lama kat rumah mama tua ku 
nampak pulak gambar ni trus la ambik...ada sama kah rupanya sama aku....hehehe

Aku belum pernah tinguk arwah bapaku ni, aku nampak cuma di gambar2 ja selama ni...dia meninggal pada bulan 3 tahun 1981 & aku lahir pada bulan 
5 di tahun yang sama...waktu tu aku masih dalam perut mama ku lg....

Bila aku lahir ja tu la namaku Yatinmah sepatutnya Yatimah (sempena aku anak yatim) tp nda tau kenapa la pulak tu JPN kasih pandai2 letak ada 'N' dinamaku...

Mudah2an rohnya ditempatkan antara org2 yg soleh disisi 
Allah S.W.T.
amin....Al-Fatihah




Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Wednesday, October 20, 2010

Beautiful Award ~20.10.2010~


Woooooowwww...aku dapat award lg..kali ni aku dpt dr cik Azura & Just...tenQ la pwen sbb beri penghargaan dpt 'Beautiful Award' lg...bongga aku tau seketika..beautiful kah blog ku ni..kehkehkeh
Tp aku tetap hargai pwen...di tarikh yg penuh gemilang ~20.10.2010~ ni...[ mcm dpt award artis popular ja]
lain kali bagi lagi ar....ngeeeeee..hahahahaha


1. Thank the person who gave you this award and the link of the person.

Thanks...Thanks...and Thanks again to cik AzuraJust 4 give me this award, really appreciates it...

2. Spread this award to 15 blogger who you like and think their blog is awesome.
Lyn 

3. Tell 7 things about yourself.
  • hot mama...ngeeee
  • always think my family first especially my hbby & daughter
  • housewife
  • simple person
  • gilakan kaler 'pink'
  • like western food
  • gilax shopping...keh3

Lastly,
I'm very hepi today.......la la la la la la la la la
tenQ all...muahhh






Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Friday, October 15, 2010

"Aku & WSB"

 nama cam biasa la...Baby Yats [nama manja ku tu..hehehe]



 yg tu "Aku & WSB" kami fren ok...

kata2 aluan

trima kaseh pd WSB sbb membuka ruang pd blogger suma menulis entri mengenai "Aku & WSB ni...pd yg
kreatif2 tu ni la masa mau tunjuk bakat tu...hehe

Isi kandungan

wlupun aku nda kenal & nda pernah jumpa (mkin sesekali berselisih bahu time jln2 d kk) tp kami bagaikan 'teman tapi mesra' (jgn gosip ar)..
setiap ari ada ja topik yg kami bualkan...nda kisah topik tu yg penting suma pun hepy.. teda cemburu & sakit ati sbb suma pun dilayan
sama rata oleh c WSB...(eya kah??)  aku jugak mau btrima kaseh  ma WSB kerna memberi award...aku cukup berbangga skali... hari2 yg aku lalui skrg bila on9 cukup seronok sejak "Aku & WSB" ber... berkenalan la...hahaha
Bagiku dia cukup slumber & cool orgnya....dia membuka blog ni pun utk menyatukan silaturahim sesama manusia nda kira bangsa,agama @ umur...kira mcm 1MALAYSIA jugak la....


Penutup

Aku berharap agar WSB akan lebih maju pd masa akan dtg ya...bukan setkt buat baju ja tp mna tau bulih adakan perjumpaan utk ahli2 blogger sesekali kan...mau jugak kita suai kenal...hehehe
apa lg ar...sebenarnya aku ni nda pndi karang mengarang ni...bulih la ba ni kan...hehehe
Asal ja support WSB ni...menang & kalah tu blakang kira...klu kita nda mau sukung sapa lg kan..kan..kan...

Akhir kata majulah WSB utk "Aku & WSB"..hahaha..nda ba utk semua....

sekian trima kaseh....




Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Thursday, October 14, 2010

Panik


klik kat gambar utk nak lebih jelas k...

macam ni la rupa fb aku td
tiba2 pulak td facebook aku blank...punya la panik mau nangis pun ada jugak ingatkan laptop ni rosak...
klu rosak mati aku kena marah ngan hubby...sbbnya bila tukar ngan fb hubby pun still blank jugak...lepas tu try lg fb anak aku masih gitu jugak....alala...mataiiiiii
aku cuba google la pasal fb blank ni...mcm2 dia suruh connect sana cni...akhirnya dapat jugak buka...

klik kat gambar utk nak lebih jelas k... 

ok dah kan...nasib baik...




Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Cinta Hatiku 1

gigi dia tanggal lagi utk kali ke 2



hahaha...byk lg mau tggl tu...


gigi yoyo...dr kecik kuat mkn gula2 & coklat...tp gigi ok kan...petuanya abis mkn benda manis kena minum air kosong


sayang tgk gigi ni...gigi bagus lg tp tggl sbb nak besar







Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)
Related Posts with Thumbnails