!! Live.Love.Laugh !!

Monday, November 29, 2010

bUrinG





waaaaaaaaa...aku cukup buring gila stay kat rumah....skrg ni lg2 la mencapai tahap
maksimum sudah buring ku ni





Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

tag :D

Thanks 2 Beaty sbb tag yer...hehehe

1. Nama blog anda & kenapa letak nama itu?

❤ Live.Love.Laugh ❤ sbb ia ttg aku. family, kwn2 & persekitaran

2. Nama URL blog anda & dari mana datangnya idea itu?

babyyats-hotmama = campuran nama manjaku + diri aku yg still hot biarpun dah jd mamak budak..ngee ;P

3. Apakah method dalam penulisan anda?

rojak ja ni..suka2 ati nak tulis ttg apa yg terfikir.

4. Apa perasaan anda bila lihat blog org cantik & menarik sedangkan blog anda tidak?

wow canteknya..tu la kata2 aku yg terkluar...tp blog aku ok apa..kan kan kan

5. Bilakah blog anda diwujudkan?

July 2010

6. Siapakah org pertama yang tahu & menjadi follower anda?


7. Sila tag nama lain

tag pada suma followers aku yg ganteng2 & cute2..hehehe



Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Friday, November 26, 2010

FriendShip Award

Dpt award dr rakan wasaber Nancy Poh...wlupun kami blum pernah bersua muka
tp d laman blog kami rapat seolah2
sudah berthun2 berkenalan..ni yg bgusnya kan..selain dpt mengisi masa lapang dpt jugak kenalan eratkan silaturahim



Apa pendapat korang tentang blog Nancy Poh ?

Blog yg simple tp smart dgn isi kandungannya...
Crita2 dia pelik tp benar mmg siyuk btul...ngeee

Listkan nama2 baik sahabat

 WSB
 &
My followers jugak bulih ambik award kat atas ya (terlalu ramai utk listkan suma)

********************************



Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Tips langsing

Potong buah-buahan yg korang suka dlm potongan kecil utk menggantikan snek yg tidak sihat
dlm diet korang tu..aku jugak pun

Pilih roti gandum penuh, bg korang yg menggemari roti la.

Hindari mknan yg mengandungi lemak melebihi 10 peratus. Baca dahulu kemasan label mknan.

Bawa botol air minuman berisi air putih ke mana pun korang pigi utk mengelakkan dehidrasi, serta mengelakkan dr memilih minuman manis @ bersoda ketika rasa kehausan.

Pastikan ada snek sihat di antara lunch & dinner utk mengelakkan mengambil
mknan berlebihan.

Cari teman yg mempunyai matlamat diet sihat utk bersama2 mengamalkan diet.

Amalkan olahraga agar tubuh tetap langsing & fit. Keja2 rumah pun kira olahraga jugakkan.


P/S motivasi ni utk diri aku jugak tu..hakhakhak

* Kredit utk Kelab Diet Mingguan Wanita


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Thursday, November 25, 2010

Chicken Pox


sedih tgk my princess sakit sejak kelmarin dulu lg dah masuk 2 ari la kiranya
tak berapa demam jugak cuma dia tak selesa dia blang panas sbb tak boleh kena angin kan
jd kipas off la...tu pun chicken pox blum kluar semua lg
Aku rancang hujung minggu ni nak pi tgk RAPUNZEL kat cinema x jadi la jwbnya...




scroll down



:: yOyO kena chicken pox ::



dr Mummy & Daddy 2 yOyO


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Tuesday, November 23, 2010

::Current Wasaber in Poster @22/11/10::

ni ada la poster terkini dr WSB
kali ni kaler pink pulak..aku suka...la la la la


sesapa yg aktif tu namanya akan membesar tahap gaban..hahaha
jd yg mengecik tu kena faham2 la kena slalu aktifkan dirimu...ngeeee
nama aku tu still gtu2 jugak la...syukur pada admin tu... :P


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Monday, November 22, 2010

SAHABAT BLOGGER GIVEAWAY


Dapat tag dr Cik Lynn semalam lg..tp tak dapat nak cek..bukannya busy tp line tu slow betul la jd niat nak blogwalking tu terbantut mcm tu ja...hehehe

Jom join bersama2

->>> Klik SINI utk lihat syarat2 nya

->>> Pemenang bertuah akan dipilih melalui cabutan 

->>> Hadiah pemenang adalah  Make Over Blog Oleh Pihak EIJA DESIGN 

->>> Nak Tag pada kawan2 wasaber ni




Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Sunday, November 21, 2010

~ saja-saja ~



Kelmarin kluar pi bekpas kat Wisma Merdeka sbb bubur ikan dia kat ctu sedapppp...Jd sebelum nak masuk lif sempat lepak kejap kat parking lot tu tgk panorama Kota Kinabalu d waktu pagi...
sempat snap 2-3 keping ja :)

pemandangan dr tgkt 4 phase 2 wisma merdeka

my heart ( my princess ni sempat request nak naik bot.. :P )

sekejap ja tgk2 tu lepas tu aku nda sudah menahan lapar..hahaha

********************************************


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Tuesday, November 16, 2010

Salam AidilAdha


Selamat Hari Raya Aidiladha & Hari Raya Qurban pada semua rakan2 blogger dr kami sekluarga...Semoga mendapat keberkatan dr Nya di hari raya yg mulia ini...Amin




Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Monday, November 15, 2010

Hadiah Link Banner Dari Wanzi


Hari ni gumbira tersgt2 la...sbb dpt hadiah link banner lg dr rakan blogger iaitu my follower ke 100 x lain & tak bukan Wanzi.

~klik gambar kat atas ni utk lebih jelas lg~
Aku adalah yg ke 8

Terima kaseh diucapkan  sbb susah2 buatkan aku link banner tu...Pada sesapa yg nak senang ja follow blog beliau & rajin komen & singgah tanya kabar...mudah kan...

Boleh buat watermark jugak la ni kan...hehehe








Cute kan...ngeeee



Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Sunday, November 14, 2010

"Kids & Baby Photo Contest"


~ Banner Contest ~

Selamat malam semuanya...Sekali lg aku ikut contest...Mcm ketagih pun ada..hehe
Tp syok jugak sambil2 cuba ni mana la tau menang 
kata pepatah melayu ada berkata
"Tuah Ayam nampak dikaki,
Tuah Manusia siapa la Tahu"


Kalau rasa2 korang pun nak cuba contest ni..Klik kat cni "Kids & Baby Photo Contest" kat ctu ada syarat2 penyertaan

~ bukti dah jd follower yg ke 76 ~

Contest ni kena letak 1 gambar..tak kisah la gambar zaman baby, budak2, gambar anak @ pun anak saudara

Jadi aku nak letak gambar ni la
tada
 

gambar anak saudara aku Nur Raudhah Nadirah berumur 3 thn...gambar ni ambik secara kandid ja..klik nda sangka dia buat aksi mcm ni..cumil kan
btul2 nakal...haha

Dia ni adala kawan ku bergaduh di rumah ari tu bila dia dtg bertandang dirumahku selama 2 minggu
Hari2 ada ja yg dia buat nda kena dihatiku...ada sekali tu dia jatuh ditangga dapur...dia menangis sambil cakap "saketnya kepala ku" dlm loghat bahasa bugis...bukannya aku kesian malah ku ketawa sbb cara dia berckp lucu btul...Dia punya bahasa ni campur2..sekejap dia akan berckp cara semenanjung nnti sekejap lain
lg..btul2 antarabangsa la dia ni...hahaha

 tag = ellen | Amoi | Princess | Cik Lynn | Yanie J | Nana | H!kmah |Misz Ishika 

Hadiah yg bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

Tarikh tutup adalah pada 30 November 2010 tp kata empunya contest terpulang pada dirinya utk menamatkan lebih awal..so jgn bertangguh lg..mari la join skrg..

Siap
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

KAWAII GADGET'S CONTEST


Selamat pagi & Selamat berhari minggu semua...Semlm bolgwalking kat blog2 rakan blogger tiba2 tersinggah kat 1 blog ni Mommy Pinky yg sedangkan anjurkan contest utk blog shopnya yg baru saja ditubuhkan hasil mereka suami istri...congratz2
Jadi nak dijdkan crita ni..Aku pun join beri sokongan moral yg mantap utk dia lgpun hadiah dia tersgt la kiut miut cam babynya jugak...haha

jeng..jeng,,jeng
 

ini la hadiahnya tu..kiut kan...ngeeee

Nak ikut contest ni klik kat cni KAWAII GADGET ctu ada diletakkan segala syarat2 yg perlu dilakukan k..


~ Hazrul Nizam - Kau la Segalanya ~

Lagu ni cukup mendalam bagiku...Setiap kali ku dengar lagu ni..Aku akan ingat 1 org ja iaitu arwah nenekku...Sbb bagiku dia tiada tandingan nya bagiku..Bagiku dia adalah segala2nya...Biarpun dia telah lama pergi dlm thun 2008 tp aku rasa mcm baru smlm ja...

Setiap kali ku dengar lagu ni aku akan menangis teresak2 mcm skrg ni (sambil taip ni airmata ku berguguran ntah ku rasa hiba sgt menusuk di hatiku)

gmbr yg terakhir aku ambik drnya & ni jugak kali terakhir aku berjumpa dgnnya...Terkilan di hatiku & rasa penyesalan tu ttp ada sbb dia pergi tanpa aku ada disisi..Waktu tu aku jauh di bulan puasa lg...Aku ingat lg dr pagi sampai la ke ptg aku menangis sahaja sbb aku mendpt berita yg beliau tgh nazak jd suamiku menasihatkan pergi solat & dipenghujungkan solat tu berdoa..Andai arwah sudah menderita teruk aku reda dgn pemergiaannya wlupun tanpa aku disisi...

Sbb aku diberitahu oleh adikku arwah ni seperti menunggu seseorg sebelum dia pergi...Selepas solat asar tu..Aku tenang sebentar tp masuk waktu maghrib berbuka puasa..Aku mendpt khabar yg arwah telah pergi selama2nya...

Bagiku aku sudah seperti anak yatim piatu..Arwah la ibu & bapa ku sbb dia yg memelihara aku dr lahir sehingga dewasa & menjd manusia yg kenal erti kehidupan sebenar...
Aku doakan semoga roh arwah dicucuri rahmat dr Allah S.W.T...Al-Fatihah..Amin

 ❤ Referral = Mommy Pinky

Tag = Stella | Just | Cik Tom

Tarikh Tutup = 13 Dec 2010



Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)
Related Posts with Thumbnails