!! Live.Love.Laugh !!

Thursday, December 30, 2010

Penat & Sibuk


Nak dekat2 hujung tahun ni mcm biasa la ada yg happy bagai nak rak...Bagi budak2 ni nda sudah best sbb nda lama lg buka sekolah...

Mcm aku jugak pun rasa nda best...bermula la episod bangun awal setiap ari...


Dah skrg ni rasa penat yg teramat skali...



sibuk shopping utk keperluan sekolah
anakku tu...beli baju, kasut & beg sekolah tu yg utama...selebihnya lg alat tulis
tu mmg kena borong sbb anakku ni jenis pensil, pengasah & pemadam tu ari2 kena
tukar...sbbnya ari2 pun hilang di sekolah...Slalu ja aku hangin 1 bdn bila balik
buat keja rumah teda segala2...
Kalau macam ni ari2...taukeh balak pun bulih bankrap o.....

Kadang2 kesian jugak aku sbb bukan salah anakku jugak tp rakan2 kelas dia tu pembuli..budak2 skrg ni kecik2 mau jd pembuli...Nda tau la apa mau jadi...

Sambil aku membeli alat tulis tu sambil tu jugak aku membebel sama anakku...bagi nasihat mesti
mau jaga barang2 jgn sampai kena buli mesti mau jadi jahat sekali skala supaya yg lain takut jan jugak
trip ayu...

Banyak pulak aku melalut ni crita td pasal penat ja kan..hehehe
Jadi mkin dalam 2-3 ari ada sibuk
ckit jd nda dpt la update2 blog ni kan...
pada sapa2 yg follow tu bg tggl link ja kat shoutbox tu
nnti aku follow korang balik yer....sori




Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Tuesday, December 28, 2010

Nak masuk Bloglist gempak Wan Hazel




TUTUP : 11.1.11


Kali ni nak masuk pulak Bloglist gempak Wan Hazel

Syarat2 nya mcm ni: (copy n paste dr Wan je)

1-Mula mula korang wat satu entri tajuk "Nak masuk Bloglist gempak Wan Hazel"

2-Copy paste banner kat atas tu ..

3-letak nama glamer korang and URL blog korang dalam entri tersebut.(senang Wan nak listkan nanti)

4-Korang kasi taw nape nak sangat masuk Bloglist gempak nie..

5-kasi taw ape yang ade kat blog Wan nie sampai korang nak sangat masuk Bloglist nie(kira macam reviewlah ) sikit sikit je.

6-Last ..Tinggalkan link entri korang kat ruangan komen ..Wajib..senang Wan nak terjah k..

Tarikh tutup 11.1.11

Nama glemer : ❤ Baby Yats ❤

Antara sebab2 nak masuk bloglist ni ialah:
nak ramai kenalan & up traffik mcm Wan jugak...ngee

Suka melawat blog Wan Hazel sbb blog yg sempoi, peramah & paling penting byk tutorial senang2 bagi blogger yg masih baru macam aku...




Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Gulliver's Travel's

Hujung minggu yg lalu...kami habiskan masa kat Growball CentrePoint sbb dah janji ngan yoyo nak tgk movie...& paling best lg..dpt discount beli tiket sbb
hbby ada kwn keja kat growball..
hahahaha (lepas ni slalu la kami pi cni)

cuma tak pasti tgk movie apa yg
seswai ngan kanak2 mcm yoyo ni...
Last2 hbby beli tiket utk ni movie..Gulliver's Travel's...
Harap2 menarik la sbb yoyo ni lain ckit bila dia tak suka mmg buat perangai
kat dlm panggung tu buat kita nda senang duduk....

Tp syukurla dia enjoy tgk..
dr awal sampai abis movie dia ketawa ja...
Komen hbby pula dia ckp movie ni lebih kpd crita cintan-cintun..
aku rasa pun mcm tu jugak la...cuma diselitkan unsur2 lucu jd menarik ckit la...

Lucu la crita ni & besttttt...tak rugi jugak buang duit beli tiket
jd sesapa blum tgk tu pi la
yg ni kami..kasi senang2 hati ckit d hujung minggu...:)




Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Monday, December 27, 2010

Award fr. Miss Fyda


award dr Miss Fyda
Award ni dah tertunggak beberapa ari...bru skrg ada kesempatan nak buat...sori ar dear...sibuk Xmas ba...hahaha


Apa2 pun thanks sbb sudi bg award ni...happy sgt2 la sbb slalu dah dpt award ni kan...
Dulu mula2 blogging...berfikir2 ja adakah nnti urg bg award ni..hehehe ;p


Tp skrg ni slalu dpt award jd mana tak happy kan...hehehe



Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Xmas @baNtaYan

scroll down



yoyo sama kazen2
hbby & kazen rio
my father in law
me & wife rio
hbby & kazen2 rio & wilie
yoyo dpt hadiah dr uncle rio menang main game
menu
yoyo & mak su
me
bahan bukti...hahaha


Mmg best bila skali skala jumpa kluarga di ari perayaan ni...hehehe
Yg ni kluarga belah hbby....tggl kat bantayan..Jd ni la rutin kami tiap2 hujung tahun...

Bukan setakat perayaan ja kami pigi ni tp klu ada kahwin2 pun kami pi jugak sbb yg bestnya
anty2 ni faham kami muslim jd dia mesti sediakan kami lauk pauk yg halal utk d mkn...
akan di asing2kan mknan utk muslim & non-muslim...

thanks to anty2...mmg happy sgt la...merry xmas semua...:)





Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Sunday, December 26, 2010

December Award



Excited nak bgtau menang contest la...hehehe
Walaupun contest ni tak bg hadiah berupa barangan tp dia bg hadiah berupa award...

Thanks so much pada dear Nanie Natasha bcoz anjurkan contest ni...happy sgt sbb terpilih antara pemenang2..

K..aku terpilih dlm kategori DECEMBER FAMOUS BLOG AWARD 
femes ker???? :p & awardnya jeng..jeng..jeng...

cute kan :)


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Friday, December 24, 2010

karya yoyo


Kelmarin bila aku sibuk berblogging sama chat d fesbuk...
anak aku pun sibuk ngan aktiviti dia...biasanya aktiviti dia tgk tv kartun kat astro tu channel dr 611 - 613 tu adalah fevret dia..paling dia suka skali tu spongebob squarepants sama chowder tu...hahahaha

Biarpun gtu dia ttp sehati sejiwa sama kartun princess barbie dia...siap ckp mommy ialah queen, daddy ialah king & dia biasalah princess...hehehe
imaginasi bebudak skrg ni kan...

jadi al-kisahnya kelmarin...ingatkan tgk tv rupa2nya dia buat lain aktiviti...selain semua dia atas yg dia minat dia jugak obses ngan hello kitty..tgk ni

hasil karya yoyo ni..:)
kreatif pulak kan dia susun


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Thursday, December 23, 2010

FASTER


Aku mmg peminat ni pelakon The Rock bagiku apa ja watak yg dia bawa mmg best..tidak bosan tgk semua
movie2 dilakonkannya...

Movie terbaru dia yg akan dtg ni bertajuk FASTER nda sabar aku mau pi tgk

akan menerjah di pawagam berdekatan anda
pada 13 January 2011

Synopsis:
After 10 years in prison, Driver (Dwayne Johnson) has a singular focus – to avenge the murder of his brother during the botched bank robbery that led to his imprisonment. 
Now a free man with a deadly to-do list in hand, he’s finally on his mission…but with two men on his trail – a veteran cop (Billy Bob Thornton) just days from retirement, and a young egocentric hitman (Oliver Jackson-Cohen) with a flair for the art of killing and newfound worthy opponent. The hunter is also the hunted. It’s a do or die race to the list’s finish as the mystery surrounding his brother’s murder deepens, and new details emerge along the way hinting that Driver’s list may be incomplete.

Wow, Driver (Dwayne Johnson) is on a mission to avenge his brother but he’s also hunted by a policeman and a bounty hunter at the same time? This is going to be quite a tight spot for Driver to be in, isn’t it?

 review dr movie ni..gempakkan

Memang aku rasa movie ni pun pasti meletup seperti movie2 lakonannya yang lalu2...Aksi2 lasak yg terdpt
dlm movie ni la yang buat org tidak sabar lg menerjah pawagam...Tidak rugi beb beli tiket utk tgk ni
berbaloi sgt2 dgn aksi2 para pelakon & latar belakang movie tentu best...

Dan yg lg bestnya skrg NUFFNANG ada buat contest ttg movie ni...klu nak join klik kat SINI




Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Sayalah blogger itu


1. Live.Love.Laugh
2. Live.Love.Laugh
3. Live.Love.Laugh
4. Live.Love.Laugh
5. Live.Love.Laugh
6. Live.Love.Laugh
7. Live.Love.Laugh
8. Live.Love.Laugh
9. Live.Love.Laugh
10. Live.Love.Laugh


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

Happy 9th Wedding Anniversary


satu2nya cinta hati kami ~yOyO~

Mengimbas kembali awal perkenalan kami ni...kata my hbby aku agak sombong bila kena
tegur tak bg respon...hahaha


ya la..cara my hbby tegur tu mmg ketara sgt nak ngorat malas nak layan sbb dia tu terkenal
ngan playboy dia....hahaha


Tapi tak sangka..lama2 aku sendiri terjatuh cinta ni...cinta bertaut...& pada 23/12/2001 kami
diijabkabulkan dgn suasana meriah diserikan dgn riuh rendah dgn sanak saudara...


Setahun selepas tu kami dikurniaakan anak pompuan diberikan nama NUR HIDAYAH...
sehingga kini dia la satu2nya cinta hati kami..

Semakin hari semakin cinta kami bercambah...aku sungguh terharu bila dia skrg byk memanjakan aku
Mcm2 yg dia berikan agar aku senang & gembira...


1 saja yang harapanku agar perkahwinan ni akan berkekalan hingga hujung nyawa...amin
to my hbby love u so much...muahhhh



Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)
Related Posts with Thumbnails