!! Live.Love.Laugh !!

Saturday, January 29, 2011

Home » , , » Polis nafi ada kes culik budak di Puchong

Polis nafi ada kes culik budak di Puchong

KUALA LUMPUR: Polis Diraja Malaysia (PDRM) berkata dakwaan berlakunya satu kes penculikan kanak-kanak di Puchong dekat sini yang disebarkan melalui Internet dan khidmat pesanan ringkas (SMS), semalam adalah palsu.
“PDRM menasihatkan anda semua untuk tidak terus menyebarkan spekulasi dan insiden yang diuar-uarkan. Terima kasih,” kata PDRM dalam laman sosialnya.

Media cetak dan elektronik dan orang awam di sekitar pusat bandar raya pagi semalam gempar dengan dakwaan berlakunya penculikan itu.
SMS yang diedarkan berbunyi, “PERHATIAN: Sila sebarkan sekiranya nmpak (nampak) MYVi Putih No.Plat: WUS948 yang dipercayai dipandu oleh seorang lelaki berambut panjang atau wanita bertudung sila hubungi En. Rashid 0196267828.

“Suspek melarikan seorang bayi berusia setahun di dalam kereta ketika pemilik kereta menghantar anak ke nursery (nurseri) baru sebentar tadi di area (kawasan) Puchong. Keprihatinan anda amat dihargai ni (ini) berita benar. Sila sebarkan.”- Bernama

Sumber : myMetro

Mmg kelmarin ada nampak kat blog rakan2
menyebarkan berita ini..
Macamana individu yg terbabit tu sanggup
buat berita palsu mcm tu kan...
kang btul2 kena culik bru tau
padan ngan muka..haha
Tapi tabik spring la kat rakyat Malaysia...
Mmg cukup prihatin semuanya...
Syabas rakan blogger & FB..
2 Thumbs Up..

Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

6 Cupids ❤:

mzhany said...

konpius, hany pun ada baca gak, byk blog yg buat entri pasal kes culik nih.

alih alih palsu rupanya. hurmmm

FATIN SYAFIQA said...

Huhu tau takpe Fatin oun ada baca blog org lain psl ni

Mimi Radzuan said...

ni tipu ke>?ade gak org bg sy..sory sis..shotbox lmbt load..hehe

Hot Mama said...

@mzhany tu la kelmarin pun ada baca jugak ni...huhu

Hot Mama said...

@FATIN SYAFIQA a'ah sama la..

Hot Mama said...

@Mimi Radzuan tak tau la pula ni betul @ tidak...mmg gtu klu line slow..:)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails