!! Live.Love.Laugh !!

Monday, February 28, 2011

Home » , » Sejumlah RM4.85 juta saman telah dijelaskan

Sejumlah RM4.85 juta saman telah dijelaskan

ALOR SETAR – Sejumlah RM4.85 juta saman telah dijelaskan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Setar sejak November 2010 sehingga semalam, kata Ketua Polis Daerah Kota Setar ACP Adzaman Mohd Jan.

Beliau berkata selepas kerajaan mengumumkan diskaun sebanyak 50 peratus untuk bayaran pelbagai jenis saman, IPD itu menerima bayaran kira-kira RM363,000 pada bulan November, dan menjelang Disember, jumlah saman yang dijelaskan adalah RM2.004 juta.

"Jumlah saman yang dikumpul pada bulan Januari tahun ini kira-kira RM831,000 dan bulan ini sehingga semalam, kita telah menerima bayaran saman sebanyak RM1.653 juta,” katanya kepada pemberita hari ini.

Adzaman berkata sejak dua minggu lepas, kaunter bayaran dilanjutkan sehingga 6 petang berbanding pukul 5 petang sebelum ini, selain dibuka pada hari Jumaat dan Sabtu bagi memudahkan orang ramai menjelaskan saman.

"Kita juga turut memasang khemah di luar kaunter bayaran saman, dan semalam kita memberi air minuman kepada pesalah trafik yang datang membayar saman kerana keadaan cuaca di sini sangat terik,” katanya. - Bernama

Sumber : Kosmo


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

3 Cupids ❤:

ieda said...

waa bagus2 .. x pernah layie bayar saman cek dlm online nie .. ermm ada diskaun tuu yg ramai2 baya tuu ekkek

Ellen said...

memang dah adat di Malaysia ni kan nak buat apa2 mesti last minit..hehe

sekamar rindu said...

salam..

banyaknyaaa.....jumlah saman..:)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails