!! Live.Love.Laugh !!

Wednesday, March 2, 2011

Home » , » Bahasa Cina..Sukarkah untuk mempelajarinya?

Bahasa Cina..Sukarkah untuk mempelajarinya?

Belajar bahasa cina memang payah...
Tapi terpaksa tekadkan hati untuk cuba mempelajarinya
Sebab hanya untuk anak aku

Yoyo kan bersekolah di sekolah jenis kebangsaan cina
Jadi kat situ memang ditekankan bahasa cina ni

Memandangkan aku & hubby bukan berbangsa cina
tapi tetap nak juga hantar anak ke sekolah cina
sebabnya bahasa cina sekarang amat penting selain dari english
Tapi kami juga ada masalah untuk mengajar sebab tak tahu bahasa tersebut

Jadi jalan penyelesaiannya sekarang 
Aku kena bagi dorongan yang lebih dan kena 
hantar pergi tuisyen anak aku tu
Bukan selama ni tak bagi dorongan tapi kali ni
nak bagi lebih lagi...

Dan aku juga terpaksa kurangkan masa 
untuk berblogwalking untuk beri tumpuan pada 
pelajaran anak aku sekarang ni...
Siapa yang tak nak anak dia berjaya kan...
Aku berharap anak aku berjaya dalam hidup dunia & akhirat

Aku harap agar ada perubahan dalam mata pelajaran dia nanti
insyaallah..amin..


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

7 Cupids ❤:

Ellen said...

Harap2 kan sis...kita sentiasa mengharapkan yang terbaik dari mereka..

Amy Syaquena said...

tak rugi kalau mempelajari pelbagai bahasa.

Ila said...

good luck yoyo....

makdara TERdiva said...

sape yg taknak anak dia berjaya..bab belajar bahasa cina ni..teringat kat my cousin..even hubby n wife x tau nak ajar, tp dorang usaha hantar/tanya kat umah jiran dorang yg chinese..so far jiran pun ok dan spoting nak tlg

salam kenal dr MDT

ieda said...

anak akak sek cina .. alhamdulillah tahun pertama memang menyiksakan .. tapi mereka minat .. soo alhamdulillah mereka dah get us to it .. now yg sulung darjah 3 dan kedua darjah 1 .. sblm nie mereka pra sek cina jugak .. akak hantar dari awal ..

dikk hantar mereka tuisyen dan belikan surat khabar cina . biar mereka baca :)

Akemi Siegel said...

bagus tu kasi belajar anak bahasa cina. dulu mommy sia pun kasi sekolah saya cina dari tadika sampai abis sekolah menengah.hahaha ^^v

✿ etiey erywan ✿ said...

agak susah jugak kan. tulisannya lagi susah [pada saya

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails