!! Live.Love.Laugh !!

Friday, March 4, 2011

Home » , » Berita gembira buat Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) boleh kerja semula

Berita gembira buat Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) boleh kerja semula

Guru-guru sandaran yang ditamatkan perkhidmatan tahun lalu pasti gembira apabila kerajaan menarik balik notis itu kelmarin. - Gambar hiasan

TONGOD (Sabah) – Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin (gambar) mengumumkan berita gembira buat 13,000 Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) yang menerima surat pemberhentian pada tahun lepas bahawa notis itu ditarik balik.

Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata, beliau telah meneliti keadaan itu dan membuat keputusan GSTT harus dikekalkan. 

Serentak itu, beliau mengingatkan GSTT supaya bersedia berkhidmat di mana sahaja mereka dihantar bertugas kerana mereka tidak semestinya dihantar bertugas semula di sekolah asal. 

“Saya minta Ketua Pengarah Kementerian Pelajaran mengeluarkan surat pemberitahuan kepada mereka yang sudah berkhidmat dua, tiga hingga lima tahun, kita beri mereka peluang meneruskan perkhidmatan dan menempatkan mereka di tempat yang sesuai,” katanya.

Beliau menyatakan demikian kepada pemberita selepas menyampaikan dividen ladang Projek Pembangunan Rakyat Termiskin (PPRT) Tongod dan Geran Komunal Lalampas Tongod di sini semalam.

Sumber : Kosmo


Thanks kerana membaca. Tekan LIKE kalau suka :)

1 Cupids ❤:

AnnieMing said...

Congrats to all GSTT out there ;-)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails